Frågor och Svar 

Hur söker man lägenhet hos Strömstadsbyggen?

Registrera dig via vår hemsida. Därefter kan du söka bland våra lediga objekt och själv göra din intresseanmälan. Du kan också lägga in en prenumeration enligt din profil som visar vilken storlek på lägenhet du är intresserad av samt i vilket/vilka områden. När vi erbjuder en ledig bostad som matchar din profil får du ett mejl som informerar dig om att en ledig lägenhet kommit in. Då kan du välja om du vill göra en intresseanmälan på denna. Har du inte tillgång till dator och mejladress kan du kanske fråga någon anhörig eller bekant. Annars är du självklart välkommen att ringa eller besöka Strömstadsbyggens kontor, där det finns kundterminaler.


Hur fungerar bostadsuthyrningen?

Lediga bostäder läggs ut under lediga lägenheter där de ligger i en till två veckor beroende på inflyttningsdatum och kötiden avgör vilka som sedan får erbjudande av de som anmält sitt intresse.


Kan jag överlåta min kötid till någon annan?

Nej, kundnumret och därmed köpoängen är personliga och får inte överlåtas.


Hur många bostäder kan jag söka?

Max tre åt gången.


Hur lång tid tar det att få en lägenhet?

Det är mycket svårt att säga, beroende på hur många uppsägningar vi får och om de i så fall matchar din profil.


Jag bor redan hos er, har jag rätt att byta min bostad?

Ja, efter att ha bott hos oss i två år har du rätt att registrera dig som bytessökande.


Jag vill säga upp mitt avtal och bli av med lägenheten så fort som möjligt, kan ni hjälpa mig?

Vi måste ha en skriftlig uppsägning, enklast är att använda ditt hyreskontrakt. Nederst på ditt kontrakt finns en kolumn för uppsägning där du fyller i de uppgifter som efterfrågas. Viktigt är att uppge telefonnummer så vi kan nå dig för visning av bostaden. Tänk också på att säga upp din lägenhet i god tid, då hyreslagen säger att uppsägningstiden är tre hela kalendermånader. Har den nya hyresgästen möjlighet att flytta in tidigare hjälper vi gärna till att förkorta uppsägningstiden.


Vid dödsfall gäller en hel kalendermånads uppsägning om så önskas.


Fler frågor?

Kontakta Strömstadsbyggens kontor eller mejla oss på info@stromstadsbyggen.se


 


cityline stromstadbyggen